Meten is weten

Meer verkochte woningen geregistreerd.
18 maart 2013
Blijkt bij een bouwkundige keuring dat de vloer van de begane grond is aangetast?
25 maart 2013

Meten is weten

De hoogte van de waarde van uw onroerend goed wordt door een aantal zaken bepaalt. Zo zijn de ligging van de woning, het type van de woning enzovoort bepalend voor de prijs. Over het type van de woning zal weinig discussie zijn en is ook eenvoudig te bepalen. Over de ligging kan natuurlijk gediscussieerd worden, de ene straat is mogelijk net iets beter dan de andere straat. Er is minder verkeer, betere zonligging enzovoort. Wat ook bepalend is voor de waarde van uw woning is het woonoppervlak. Dit is een absolute waarde die MOB voor u kan bepalen, het woonoppervlak wordt bepaald aan de hand van de NEN 2580 “bepalen van oppervlakten en inhouden van gebouwen”.

Is uw woning werkelijk zo groot als de gemeente beweert, laat MOB Consultancy bv een meetcertificaat maken.

Heeft uw onroerend goed achterstallig onderhoud of bouwkundige gebreken die van een dusdanige aard zijn dat deze de waarde van uw woning drukken laat MOB Consultancy dan een bouwkundige keuring uitvoeren. Met een bouwkundig rapport van MOB kunt u bij de gemeente de hoogte van de getaxeerde waarde betwisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.